Programma

Nieuwe evenementen 2019 – 2020:

zie de data onderin en aanmelden kan nu al! Dat kan op tel.nr. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com Het adres: De Wier 5 – 9056 PM Koarnjum

Programma 2019-2020:

  • Vrijdagavond 1 maart 2019: dubbelconcert (!!!) met

Marcel Kapteijn, Boelo Klat &  KLATWERK3  @ De Wier: 

Marcel Kapteijn (zang/gitaar) en Boelo Klat (piano) hebben elkaar muzikaal in 2018 gevonden in een gebalanceerd muziekprogramma waarin solo- en duocomposities een grote rol speelden. Deze avond wordt echter een dubbelconcert gebracht: trio KLATWERK3 zal ook acte de présence geven.

Vorig jaar speelde het duo al een nieuw programma @ De Wier, op deze avond echter, waarvan de première wederom plaatsvindt in Koarnjum, brengt  het duo Kapteijn en Klat samen met KLATWERK3 een akoestisch optreden met een mix van intieme liedjes, jazz en rauwe blues, o.a.  van het nieuwste album van Marcel “The Man I Am”. Daarnaast worden er ook nieuwe songs gebracht die door Boelo zijn gearrangeerd tot een gelijkwaardige muzikale verdeling zang, piano, bass en drums. 

Zanger Marcel Kapteijn verwierf wereldfaam met de band Ten Sharp (met o.a. Niels Hermes): de prachtige single “You” uit 1991 werd een regelrechte wereldhit.  Het is nog altijd wereldwijd te horen op de radio.

Tegenwoordig maakt hij furore met zijn nieuwe band Marcel Kapteijn & the Raindogs. Zijn solo CD “the Man I Am” werd lovend ontvangen. Buiten de muziek om is hij ook als klompenmaker actief.

Pianist Boelo Klat ontwikkelde zich in de afgelopen jaren ook als componist. Met zijn band Klatwerk3 krijgt hij lovende recensies. In 2017 kwam de nieuwste cd “Lost in Berlin” uit. Boelo is veelzijdig: zijn composities raken de pop, jazz, klassiek, minimal music en wereldmuziek. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud.

De pers schrijft over hem:

Klat’s composities variëren van doordacht tot uitgelaten en klinken soms zo vanzelfsprekend dat je denkt ze al eerder gehoord te hebben. Onmogelijk, maar dat kenmerkt onverbiddelijk het vakmanschap dat hem eigen is.

Een uniek duo- concert dus op deze avond @ huiskamertheater De Wier (Koarnjum) van gastheer Bob de Boer, van harte welkom!

Marcel Kapteijn, Boelo Klat & trio KLATWERK3 @ De Wier

Vrijdagavond 1 maart 2019

Aanvang 20.30 uur, deur open 20.00 uur.

Entree €17,50 p.p. incl. koffie/thee vooraf en lekkere nootjes!

Toegang alleen na aanmelding via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via 06-54763154

        foto © Rob Kleinjans 

  • Zaterdagavond 16 maart 2019 (en een reserveconcert op zondagmiddag 17 maart 2019): “De tovenaar van de Nederpop”  Robert Jan Stips (NITS):  “SOLO” klik hier voor info 

Zaterdag is nagenoeg uitverkocht, nog plekken beschikbaar op zondagmiddag 17 maart a.s.

Op zaterdagavond 16 maart 2019 reist muzikant Robert Jan Stips opnieuw af naar de terp De Wier in Koarnjum. Bij voldoende belangstelling geeft hij ook nog een extra concert op zondagmiddag 17 maart.

“In de 70-er jaren meteen raak met Supersister, toeren door de USA met Golden Earring, het dak van Nederland eraf met Sweet d’Buster, produceren van de successen van Gruppo Sportivo, knipperlicht- samenwerking met Freek de Jonge en … al 40 jaar door Europa toeren met de Nits!”

Dat is in een notendop eigenlijk al hele muzikale verhaal van de Haagse popmuzikant, arrangeur en producer Robert Jan Stips (1950).

Toen de band Supersister (“She was naked”) in 1974 uiteen viel werd Robert Jan direct gevraagd door Golden Earring om als toetsenist mee te gaan doen. Hij speelde op twee albums mee: “Switch” en “To he Hilt”.

Met Bertus Borgers (saxofonist) formeerde hij de legendarische band Sweet d’Buster, Deze groep maakte twee elpees: “Sweet ‘d Buster” en “Friction”.

Soloprojecten volgden, muziek voor tv-series, samenwerkingen met o.a. Freek de Jonge en Bart Chabot. In 2003 trad Robert Jan Stips weer toe tot de Nits, voor hun jubileumtournee ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de groep. Stips werkte mee aan het album “1974”.  In 2017 bracht the Nits en nieuw album uit: “Angst” en een succesvolle tour door Europa en Nederland volgde.

Deze muzikale duizendpoot toerde in de afgelopen periode met de theaterproductie ‘O Die Zee’ met de groep FABELHAFT langs de Nederlandse theaters. Daarmee was hij in 2017 ook te zien in De Harmonie in Leeuwarden.

Een bijzonder muzikaal project: in 2005 begon hij met incidentele solo-optredens. Hij speelt dan een keuze uit zijn meer dan 300 songs omvattende repertoire. In 2009 kwam het album “Rond” uit, een DVD en een CD met 13 nummers, opnieuw gearrangeerd, zoals hij ze tijdens deze optredens speelt: oud en nieuw werk.

Op deze avond @ De Wier speelt, zingt en vertelt muzikale duizendpoot Robert Jan aan de piano(la) over zijn uitgebreide muziekcarrière in de Nederlandse popmuziek.

Leuk detail: de bezoeker van dit solo-concert @ De Wier kon alvast verzoeknummers aanvragen via zijn site of die van Concerts & More @ De Wier!  Kijk maar eens hier …

Vermeld dan wel de datum van het concert bij je verzoek!

Robert Jan Stips Solo @ De Wier – Koarnjum

De Wier 5

9056 PM Koarnjum

Zaterdagavond 16 maart 2019:  aanvang 20.30 uur, deur open 20.00 uur / bijna uitverkocht

Zondagmiddag 17 maart 2019:  aanvang 15.00 uur, deur open 14.30 uur

Entree €17,50 p.p., inclusief koffie/thee voor aanvang en lekkere nootjes!

  • Zaterdagavond 13 april  2019: Marjolein Meijers met het programma “Muziek” kijk alvast hier

 foto © Marjolein Meijers

  • Zaterdagavond 27 april 2019: lezing door S.M.A.M.F. over de luchtoorlog boven Friesland in WO II door Douwe Drijver en Alexander Tuinhout. zie ook 

  • Vrijdagavond 17 mei 2019: de Groninger liedjeszanger Jan Henk de Groot, kijk eens hier

 foto © JH de Groot

  • Zondagmiddag 19 mei 2019: “Leafdesbrieven” met Inez Timmer & Tseard Nauta info hier

 foto © Peter Schultz

  • Vrijdagavond 31 mei 2019: lezing door Henk Popma
  • Zaterdagavond 8 juni 2019: Ernst de Corte (de zoon van Jules…) & Guus Westendorp met het programma “Lied van mijn vader”. klik hier voor meer info

 foto © Ernst de Corte

  • Zondagmiddag 29 september 2019: vocaal ensemble KoarBizzNizz in de Nicolaaskerk (De Wier 7) te Koarnjum, naast het huiskamertheater. Aanvang 15.00 uur. Meer weten over dit geweldige ensemble? Klik hier

 foto © KoarBizzNizz

 

  • Vrijdagavond 18 oktober 2019: Ella and her man (Ella de Jong & Herman Woltman) – winnaars van De Zilveren Anjer 2018 (“Myn Skip”)  

  foto © Ella and her man

Opgave (dat kan nu al!) voor deze concerten en lezingen via tel. nrs. 06.54763154 of via het e-mail adres:

bobdeboer(AT)pinupsanddowns.com

Graag uw naam en telefoonnummer even achterlaten bij geen gehoor … waarvoor dank, ik bel snel terug. Met een muziekgroet van Bob en tot op één van deze evenementen @ De Wier,  welkom!