Programma

Nieuwe evenementen in 2018-2019:  

zie de data onderin en aanmelden kan nu al! Dat kan op tel.nr. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com Het adres: De Wier 5 – 9056 PM Koarnjum

 

Fijne Feestdagen Toegewenst!

Programma 2018       

 • Vrijdagavond 21 december 2018:

TRY-OUT “FRISICANA II” @ huiskamertheater de Wier in Koarnjum!

Dit concert is uitverkocht!

‘Frisicana II’, het nieuwe Fries- en Engelstalig liedjesprogramma van de drie Friese singer/songwriters, 
Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Piter Wilkens zal voor het eerst voor het publiek te zien zijn tijdens een try-out op vrijdag 21 december.

Evenals bij het eerste programma is ook nu gekozen voor huiskamertheater De Wier in Koarnjum als locatie. Deze kleine zaal is bij uitstek geschikt om dit nieuwe programma uit te proberen. De première van ‘Frisicana II’ is op zaterdag 19 januari 2019 in theater de Skâns in Gorredijk.

Na het succes van de eerste ‘Frisicana’-voorstellingen zijn Piter, Marcel en Gurbe opnieuw in hun persoonlijke muzikale archieven gedoken.

Met ‘Frisicana II’, brengen de drie heren een geheel nieuwe avondvullende voorstelling. Ook nu is er een selectie gemaakt van mooie liedjes uit het eigen repertoire van Douwstra, Smit en Wilkens, aangevuld met werk van artiesten die hen hebben geïnspireerd. Zo zijn er liedjes te horen van folk- en countrylegendes als Woody Guthrie, John Prine en Johnny Cash en van grootheden als Elvis Presley en Sam Cooke. Maar ook van hedendaagse singer/songwriters als Steve Earle en Brent Cobb.

Piter, Marcel en Gurbe begeleiden elkaar op gitaar, banjo, mandoline en bas en zingen afwisselend solo en meerstemmig. In een passend decor brengen deze drie bekende Friese singer/songwriters een keur aan pakkende eigen liedjes, deels nieuw geschreven voor deze voorstelling, afgewisseld met vertaalde en originele klassiekers uit het internationale repertoire.

Na de première van ‘Frisicana II’ op 19 januari 2019 dus in de Skâns in Gorredijk is het programma vervolgens te zien in theaters in Leeuwarden, Franeker, Sneek, Heerenveen, Drachten, Opende en in zalen in Kollumerzwaag, Sint Jacobiparochie en Balk.

Aanmelden kan nu al: via tel.nr. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com

De entree bedraagt €12,50 p.p. inclusief gratis koffie/thee en … lekkere nootjes…

Tige wolkom @ De Wier, groetnis Bob

 

vlnr Marcel Smit, Gurbe Douwstra en Piter Wilkens. Foto © Maartje Roos

 • Zondagmiddag 23 december 2018: sfeervol kerstprogramma in de Nicolaaskerk met “Krystreizgers”

Attentie! Dit concert is uitverkocht!

“Krystreizgers @ de Nicolaaskerk – Koarnjum, zondag 23 december 2018

Een pracht van een muzikaal kerstprogramma mag in deze decembermaand natuurlijk niet ontbreken in de mooie Nicolaaskerk in Koarnjum. “Krystreizgers” verzorgen dan ook een sfeervolle middag met oorstrelende muziekklanken. Deze middag wordt georganiseerd door huiskamertheater De Wier (Koarnjum) i.s.m. de Plaatselijke Commissie van deze kerk.

Muziekensemble “Krystreizgers” bestaat uit:

Frederike Kleefstra (zang), Marijke Rodenburg (zang), Klaas de Vries (zang) en Jan van Erp (zang en piano). Dit jaar overigens wordt het kwartet aangevuld en begeleid door Klaas de Jong op gitaar, een super keuze. Eigenlijk zijn ze dus met zijn vijven.

Allen zijn helemaal gek van muziek: ze kunnen niet zonder… Het logische gevolg daarvan: een programma waar talent en plezier vanaf spatten! In 2017 verzorgden ze al een mooi muzikaal programma. Het bleek een groot success: het publiek was enthousiast en direct na die kerstconcerten werden de optredens voor 2018 al geboekt.

Frederike Kleefstra, Marijke Rodenburg, Klaas de Vries, Jan van Erp en Klaas de Jongwerken aan een mooi en divers klankrijk programma waarin kerstliederen in het Fries, Nederlands, Engels en Frans centraal staan, naast mooie popsongs en korte verhaaltjes tussendoor. 

Toegang is alleen mogelijk na reservering op tel.nr. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com

“Krystreizgers” @ de Nicolaaskerk – Koarnjum

Zondagmiddag 23 december 2018

Aanvang 15.00 uur, deur open 14.30 uur

Entree €15,- p.p. inclusief gratis koffie/thee

    

 • Zondagmiddag 6 januari 2019: Ljocht @ Sint Genovevakerk te Jelsum

Onder de noemer “Ljocht” vindt er in het nieuwe jaar 2019 een bijzonder evenement plaats in de fraaie Sint Genovevakerk in Jelsum op zondagmiddag 6 januari waarbij muziek en toneel op een originele manier samensmelten.

8 Jelsumers en Koarnjummers laten hun licht schijnen op de goede voornemens van 2019 en voornemens in het algemeen. Met de ingrediënten toneel & muziek en onder het genot van een hapje en een drankje delen zij dit graag met hun bezoekers.

Samen met het publiek brengen zij een muzikaal en inhoudelijk verhaal over hoe mensen elkaar kunnen inspireren en elkaar door het leven kunnen leiden. Hoe kun je zelf een lichtje zijn voor je medemens? Wie, maar ook wat inspireert jou? Hoe kom je nu eindelijk eens af van die extra kilootjes … minder drinken of juist meer … ? Maar het leven moet ook gevierd worden… toch?!

Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om zijn voornemens op een briefje te schrijven en te doneren in de “Grote Goede Voornemens Mand” bij binnenkomst. Wie weet gebeurt er wel iets bijzonders met die van u.

Deze middag is tot stand gekomen door samenwerking tussen initiatiefnemers Sandra van der Meer & Kees de Groot (Great Lake), Anita Dijkstra, de plaatselijke commissie van de kerk en huiskamertheater De Wier in Koarnjum.

Medewerking wordt verleend door duo Great Lake (Sandra van der Meer & Kees de Groot), Anita Dijkstra (toneel), Jaap Keizer (voordracht), Roland van der Meij (culinaire verrassingen), Theunis Dijkstra en Bob de Boer (techniek) en Dimitri van Veenen (vormgeving).

Toegang is alleen mogelijk na aanmelding via e-mail bobdeboer@pinupsanddowns.com of via tel. 06-54763154

“Ljocht” – Muziek & Toneel

Zondag 6 januari 2019

Sint Genovevakerk te Jelsum

Op’e Terp 26

9057 RG Jelsum

Aanvang 14.30 uur

Deur open 14.00 uur

Entree €12,50 p.p. (inclusief welkomstdrankje en hapjes)

Meer informatie is te vinden via www.greatlakemusic.nl of via www.pinupsanddowns.com

 • Vrijdagavond 11 januari 2019: Nieuwjaarsconcert @ De Wier met de swingende Evelien Storm. Voorproefje? Klik hier!

 foto © Evelien Storm

 • Donderdagavond 17 januari 2019: In de serie “Huiskamergesprekken @ De Wier” is deze avond mevr. Jannewietske de Vries (burgemeester Sûdwest Fryslân) te gast. Gespreksleider is Gerrit Hofstra.
 • Zaterdagavond 2 februari 2019: “Paddy’s Day Off”, met het muziekprogramma “Brothers in Arms”. Schotse en Ierse folk geïnspireerd op de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog, Bekende en minder bekende songs in een soms heel verrassende uitvoering. met Mario Kramer, Carol Tummers & Wander van Duin. Aanvang 20.30 uur zie hier

 foto © PDO

 • Vrijdagavond 15 februari 2019: Bennie Huisman met zijn programma “De lange reis naar Berlijn”

 tekening © Bennie Huisman

 • Zondagmiddag 24 februari 2019: lezing door Hans Groeneweg over Mata Hari

 • Vrijdagavond 1 maart 2019: dubbelconcert (!!!) met Marcel Kapteijn (Ten Sharp) & Boelo Klat & KLATWERK3 

        foto © Rob Kleinjans

 • Zaterdagavond 16 maart 2019 (en zondagmiddag 17 maart 2019): Robert Jan Stips (NITS):  “SOLO” klik hier voor info Aanvang 20.30 uur (en 15.00 uur).

 • Zaterdagavond 13 april  2019: Marjolein Meijers met het programma “Muziek” i.s.m. de Nicolaaskerk in Koarnjum kijk alvast hier

 foto © Marjolein Meijers

 • Zaterdagavond 27 april 2019: lezing door S.M.A.M.F. over de luchtoorlog boven Friesland in WO II door Douwe Drijver en Alexander Tuinhout. zie ook 

 • Vrijdagavond 17 mei 2019: de Groninger liedjeszanger Jan Henk de Groot, kijk eens hier

 foto © JH de Groot

 • Zondagmiddag 19 mei 2019: “Leafdesbrieven” met Inez Timmer & Tseard Nauta info hier

 foto © Peter Schultz

 • Vrijdagavond 31 mei 2019: lezing door Henk Popma
 • Zaterdagavond 8 juni 2019: Ernst de Corte (de zoon van Jules…) & Guus Westendorp met het programma “Lied van mijn vader”. klik hier voor meer info

 foto © Ernst de Corte

 • Zondagmiddag 29 september 2019: vocaal ensemble KoarBizzNizz in de Nicolaaskerk (De Wier 7) te Koarnjum, naast het huiskamertheater. Aanvang 15.00 uur. Meer weten over dit geweldige ensemble? Klik hier

 foto © KoarBizzNizz

 • Vrijdagavond 11 oktober 2019: de groep “Bender” is te gast @ De Wier: “Broos” is een gevarieerd muzikaal programma met Nederlandstalige chansons. Liedjes die raken, ontroeren, maar ook vol levenslust en vrolijkheid! Kijk eens hier!

 foto © Bender

 • Vrijdagavond 18 oktober 2019: Ella and her man (Ella de Jong & Herman Woltman) – winnaars van De Zilveren Anjer 2018 (“Myn Skip”)  

  foto © Ella and her man

Opgave (dat kan nu al!) voor deze concerten en lezingen via tel. nrs. 06.54763154 of via het e-mail adres:

bobdeboer(AT)pinupsanddowns.com

Graag uw naam en telefoonnummer even achterlaten bij geen gehoor … waarvoor dank, ik bel snel terug. Met een muziekgroet van Bob en tot op één van deze evenementen @ De Wier,  welkom!